myfantasyworld: Tak to je super výkon takhle pořád běhat. Hlavní je, když pohyb baví.
administrator: Vždycky jsem si klepal na čelo, když jsem někoho slyšel, že ho běhání baví, ale ono to vážně nějak baví. I když vyloženě zábava to není.
tlapka: Co říct, než gratulovat a smeknout už jen za to sledovat a řešit věci, jako tep. Vždycky, když vidím někde podobný článek, tak se zhrozím, jaký je "obyčejný" běh věda, aby přinášel ten správný efekt a aby si člověk ještě neublížil.
administrator: Určitě jde běhat méně složitě. Mám tyhle blbosti okolo rád, mě to baví. A pokud mi to malínko pomůže tak jen dobře. Dnes jsem místo pauzy dal 5km. Ale zítra nestíhám takže se to vykompenzuje.
hroznetajne: Náš milý Admine, srdečně Tě zveme!
http://hroznetajne.pise.cz/296-predvanocni-setkani.html
eithne: Tep ti šel dolů brzy, to je super! Vidím velký potenciál a doufám, že nesekneš s Píše, až začneš sbírat prizemoney ze závodů
A hubnutí během můžu jenom závidět. Moje běhání se pozná pouze přibývajícími svaly na nohou... Jinak stále platí, že tvého objemu kilometrů bych docílila, pouze pokud bych do toho započítala i jízdu na kole
administrator: A víš co to znamená, že ti přibývají svaly a nehubneš? Že nejsi v kalorickém deficitu. Bez toho to nejde. Když zvládneš každý den -500kcal tak za měsíc zhubneš jen 2kg tuku. Reálně tedy o kousek více než 2kg. A věř mi, že tělo se snaží dávat takové pocity, aby nehublo, naopak, tělo chce mít více zásob. Takže kalorický deficit = hlad. Na ten mám mrkev, které sním klidně 0,5kg každý den, abych neměl hlad. A to jím normálně, ale při sportu máš vždycky větší hlad. Hlídám si 2500kcal/den. Celý běh tak vytváří záporný příjem.
eithne: Počítat kalorie jsem se kdysi pokoušela, ale bylo to tak obtížný, že jsem to vzdala. Při jídle v restauracích je to neřešitelný problém - a tahat si do práce obědy v cyklobrašně jsem vzdala po první vylité polívce a v běžeckém batůžku jsem to ani nezkoušela
administrator: Počítat kalorie je opruz, ale zvyknul jsem si. Trpím jen když má aplikace pomalou odezvu. Jídlo v restauraci časem odhadneš a když ne, dáš raději víc a stejně máš hrubý přehled jestli nejsi mimo. Doma od té doby téměř nepoužíváme olej. Sice zrovna včera smažený květák, ale jinak spotřeba oleje klesla na minimum.
V kalorickém deficitu nejsem na furt, takže jde jen o pár měsíců a pak zůstat naučený +/-.